Provedba projekta osobne asistencije UP.02.2.2.09.0053

13.11.2020.
Provedba projekta osobne asistencije UP.02.2.2.09.0053 - Udruga Kamenčići

Osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, kao i osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima u svakodnevnom životu nisu u mogućnosti obavljati aktivnosti svakodnevnog življenja (okretanje u krevetu, transfer krevet/kolica/toalet, pripremanje i konzumiranje hrane, obavljanje osnovnih higijenskih potreba) te druge aktivnosti.
Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja kao što su hranjenje, toalet, odijevanje, kupanje, kupovina, pripremanje hrane, odlazak u poštu, trgovinu i sl.
Provedbom projekta „Osiguravanje usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima i njihovim obiteljima na području Šibensko-kninske županije III“ UP.02.2.2.09.0053 koji se provodi od 27.11.2018. pruža se potpora za 13 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz osiguravanje usluga osobnih asistenata. Obiteljima osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta se olakšava teret skrbljenja o njihovim članovima. Uključivanjem u aktivnosti socijalizacije unaprjeđuje se njihova kvaliteta življenja, jača socijalna uključenost te sprječava institucionalizacija.
Ukupna vrijednost projekta je 1.869.636,92 kn s intenzitetom potpore 100%. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF).