Projekt Kilometar sad je metar

02.02.2009.
Projekt Kilometar sad je metar - Udruga Kamenčići

Projekt ” KILOMETAR SAD JE METAR “

Provođenjem projekta rješava se problem prijevoza invalidnih članova udruge.

Projekt provode članovi udruge samostalno, organiziranjem humanitarnih manifestacija,
lobiranjem kod poslovnih subjekata i ostalih članova društvene zajednice.

Projektom se umanjuje problem prijevoza invalidnih osoba u gradu Šibeniku u kojem do sada nije riješen ovaj problem.

Jedan dio naše djece su osobe s teškim tjelesnim oštećenjima koje nisu u mogućnosti dolaziti u prostor Udruge bilo zbog lošeg imovinskog stanja (neke obitelji ne posjeduju automobil) bilo zbog prezaposlenosti i odsutnosti roditelja. Takvim osobama smo prilagodili naše djelovanje te radi njih organizirali terapijsko-edukacijski rad u njihovim kućama.

Na žalost, oni i dalje ostaju pojedinci osuđeni na život isključivo unutar obitelji, bez društvene pokretljivosti. Lišeni su mogućnosti željenog sudjelovanja u različitim aktivnostima kako unutar naše Udruge tako i u široj društvenoj zajednici. Vođeni našim motom “JEDNAKO SMO VRIJEDNI”, ono što želimo jest OTVORITI IM VRATA  prema van i omogućiti im uključenost u zajednicu. Zbog toga smo na sebe preuzeli odluku o kupnji specijaliziranog vozila za prijevoz invalidnih osoba. Želimo im omogućiti dolazak u naše prostore radi integracije i zajedničkog sudjelovanja sa ostalim korisnicima u edukacijsko- kreativnom radu ali i ostalim vidovima zabave koje provodimo u cilju poboljšanja njihovih pojedinačnih sposobnosti kao i podizanja opće kvalitete  njihovog života.

Novo  vozilo sa ugrađenom rampom, moguće je nabaviti po cijeni od 230.394,40 kn
(vozilo 170.000,00 kn; rampa 60.394,40 kn). Udruga je dosadašnjim akcijama (prodajom radova korisnika, humanitarnim aukcijama doniranih slika, organizacijom humanitarnog koncerta) prikupila 74.000 kn. Od lokalne uprave kao i drugih donatora zatražili smo da na sebe preuzmu plaćanje vozača i održavanje vozila.
Cilj našeg projekta proistekao je iz potrebe da  dio djece  koja nisu u odgojno obrazovnom sustavu ( težina bolesti, premali kapacitet, završena škola) budu u mogućnosti koristiti rehabilitacijski program.

U pripremi je i humanitarni koncert u sportskoj dvorani u Šibeniku pod nazivom
” KILOMETAR SADA JE METAR “. Koncert će biti održan 28. ožujka u 20 h. Koncert je u potpunosti humanitaran i sudjelovanje su potvrdili Colonia , Berekini, One ll Many, Oprostible, Saša Lozar i ostali gosti iznenađenja…

Bitno je istaknuti kako grad Šibenik nema rješeno pitanje prijevoza invalidnih osoba gradskim prijevozom a niti bilo kakvim drugim specijaliziranim vozilom, te smo mi spremni vozilo kupljeno za potrebe naše Udruge ustupiti i drugim Udrugama za potrebe prijevoza njihovih članova s tjelesnom invalidnošću. Naša je želja tim osobama omogućiti veću mobilnost u našoj društvenoj zajednici te im olakšati pristup liječničkim službama i ostalim institucijama.
Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta te nam pružiti pomoć kako bismo što skorije bili u mogućnosti nabaviti specijalizirano vozilo.

Jedna od akcija prikupljanja sredstava za vozilo je blagdanska prodaja radova članova Udruge i brojnih volontera. Prodaja je trajala četrnaest dana u prodajnom centru Dalmare i pokrenuli smo gotovo pola grada da sudjeluju u njoj.

Pokrenuli smo kamenčiće kako bi pomaknuli planinu…Pogledajte fotogaleriju

 
Svima onima koji su nas darovali najljepšim poklonom, svojom dobrotom, zahvaljujemo te im želimo da i nadalje budu plemeniti i humani kako bi na taj način obogatili i sebe.

 Scensko-modna udruga Leona, Gradska straža, Vaterpolo klub “NCP Šibenik”, Gradska Uprava, Turistička škola, Centar za odgoj i obrazovanje “Šubićevac”, osnovna škola Juraj Dalmatinac, Područna škola Bilice, Zavod za javno zdravstvo, Košarkaški klub  “Šibenik”, Nogometni klub “Šibenik”, Plivački klub “More”, Inner wieel club, ŽOK “Šibenik”, sutkinje Županijskog suda Šibenik, “Zelenilo”, Lc Luca- Šibenik, “Rećine”, “Berekini”, Likovna udruga “More” – Vodice
Cijenjenima :
Sandri Radečić (Maci), Ani Copić Zajc, Ljiljani Stamenković,

Radi Periši, Slavici Slavica, Maji Šuput, Martini Bađim, Zorani Vrbičić, Neri Gojanović, Zlati Perak, Mili Erak i svim vrijednim roditeljima te njihovoj djeci.

Zahvaljujemo gospodinu Daliboru Slavici koji nam je omogućio prodaju u prostoru
PC “Dalmare” , gospodinu Budiši iz trgovine “Konzum” što nam je osigurao dovoljno napitaka, zaštitarima Fit – Stančić koji su stoički podnosili svakodnevno zatrpavanje njihovog radnog prostora našim radovima i stolovima.

Veliko hvala i medijima koji su kao i uvijek uz nas i koji su promovirali i popratili samu akciju :HTV- studio Šibenik, Tv Šibenik, Radio Šibenik, Radio Ritam, Slobodna Dalmacija, Šibenski list.

Onima koji su izvršili uplate na naš račun kako bi što prije postigli svoj cilj  posebno zahvaljujemo:

Hrvatski vaterpolo savez,
Knjigovodstvo Regula,
Zdravstvena ustanova Ljekarne Šibenik,
Škola za strane jezike Lingua,
dr.stomatologije Mirko Ajdučić,
Područna škola Bilice,
Dea Cesar,
Inner wieel club,
Jaslički odjel dječijeg vrtića “Vidici”,
Dječiji vrtić “Vidici”,
Udruga “Naš mali festival” – Murter
Stranka SDP,
Tomislav Travčić,
Svijet računala,
Radojka Junaković,
Marko Širinić