Europski socijalni fond-odluka o financiranju projekta usluge osobne asistencije

23.05.2017.
Europski socijalni fond-odluka o financiranju projekta usluge osobne asistencije - Udruga Kamenčići

                                  

 

Dana 21. ožujka 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 2. Odluku o financiranju za narednu grupu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele u okviru otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” UP.02.2.2.02. u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. u sklopu Europskog socijalnog fonda.
Na popisu projekata za koje je Ministarstvo odobrilo financiranje je i naš projekt osobne asistencije koji se nastavlja pod imenom “Osiguravanje usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta teosobamaintelektualnim i mentalnim oštećenjima i njihovim obiteljima na području Šibensko-kninske županije II”pod kodnim brojem UP.02.2.02.0059
Ovim projektom predviđeno je pružanje potpore za 10 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja.
Zapošljavanjem osobnih asistenata olakšava se teret skrbljenja članovima njihovih obitelji. Provedbom projekta korisnici ujedno dobivaju mogućnost socijalizacije čime se izravno doprinosi unapređenju njihove kvalitete življenja, jačanju socijalne uključenosti, a time i sprječavanju njihove institucionalizacije.
Ukupna vrijednost novog Ugovora kojeg financira Europski socijalni fond je 1.429.366,34 kune, a razdoblje provedbe je od 1.travnja 2017. do 1. travnja 2019. godine.