Novi-Tjednik- 13.02.2009

18.02.2009.
Novi-Tjednik- 13.02.2009 - Udruga Kamenčići

Objavljeno u Novom Tjedniku 13.02.2009.

Udruzi Kamenčić prostorije zubne ambulante

Petak, 13 Veljača 2009 11:56

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Kamnečić“ dobit će u zakup od Grada Šibenika 127 metara četvornih poslovnog prostora kojeg će morati urediti u svoje svrhe.
– Riječ je o bivšoj stomatološkoj ambulanti koju u zakup na 10 godina ustupamo Udruzi, s tim da će ona sama morati urediti taj poprilično zapušteni prostor. Prostorije se nalaze u derutnom stanju, ali zbog novaca utrošenog u njegovo uređenje, Udruga neće morati plaćati zakup idućih 10 godina- rekla je na sjednici Gradskog poglavarstva gradonačelnica Šibenika Neda Klarić.

UGOVOR NA 10 GODINA

Dakle, zakupnik prostora Udruga „Kamenčić“ obvezuje se te prostorije urediti u iduće tri godine, za što im se po isteku ugovora neće povratiti uložena sredstva.
Međutim, iz Udruge poručuju da je s Gradskim poglavarstvom sklopljen i neformalni dogovor po kojem će i nakon isteka roka od 10 godina te prostorije ostati na usluzi hendikepiranim osobama.
– U tih sedam godina nakon obavljenog uređenja, Udruga „Kamenčić“ neće morati plaćati nikakvu najamninu Gradu. Dakle, uračunat ćemo im troškove uređenja kao najam za 10 godina- kaže gradonačelnica Klarić.
Ovim potezom gradskih vlasti napokon je riješena potreba Udruge za stalnim prostorom. (mk)