Naš je san – korak siguran- Novi tjednik

19.12.2009.
Naš je san – korak siguran- Novi tjednik - Udruga Kamenčići

Prošle srijede u trgovačkom centru Dalmare održan je modno-glazbeni događaj humanitarnog karaktera ‘Naš je san – korak siguran’. S ciljem prikupljanja sredstava za ‘Kamenčiće’, udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom na području Šibensko-kninske županije, organizirana je manifestacija kojoj se priključio velik broj uzvanika, ali i posjetitelja Dalmarea.

DOMAĆE SNAGE U ZADNJI TRENUTAK

Iako zbog vremenskih neprilika glavne zvijezde večeri, voditelji Sonja Kovač i Dino Bubičić te glazbenici Tina Vukov i klapa Libar, nisu uspjeli prisustvovati manifestaciji, humanitarna nota prevagnula je i događaj je uspješno odrađen uz pomoć domaćih snaga. Program su vodili novinari Nevena Banić i Nikola Urukalo, a u glazbenom dijelu nastupili su Cima, Roža Fjore i klapa Canzona. Manekenke modne agencije ‘Leona’ iznijele su nekoliko revija renomiranih hrvatskih dizajnerica Mine Petre, Aleksandre Dojčinović i Ivančice Pahor, koje su posebno za ovu prigodu napravile kreacije po mjeri štićenika iz ‘Kamenčića’. Šestero hrabre djece tako je prvi put u životu prošetalo modnom pistom, nakon čega je održana humanitarna licitacija među uzvanicima.

LICITACIJA ZA KUPNJU RAMPE

Led je probio Siniša Burić, direktor Zelenila, koji je licitiranjem kupio haljinu za tri tisuće kuna. Nogometaš Dražen Gović i župan Šibensko-kninski Goran Pauk također su velikodušno izdvojili po tri tisuće, a šibenski gradonačelnik Ante Županović donirao je udruzi pet tisuća kuna. Najšire ruke ipak su se pokazali šibenski poduzetnici, pa je tako Zvonimir Čović kupio kreaciju za 5,5 tisuća kuna, a njegov brat Vlado izdvojio je deset tisuća kuna za humanitarne svrhe. Sva prikupljena sredstva namijenjena su kupovini dviju pokretnih rampi ukupne vrijednosti od oko 120.000 kn, koje su trenutno prijeko potrebne za neke članove Udruge koji su u invalidskim kolicima. (ir)