Koncert Kamenčića 2009 – Novi tjednik

02.11.2009.
Koncert Kamenčića 2009 – Novi tjednik - Udruga Kamenčići

Koncert “Kamenčića”: Šibenčani još jednom pokazali da imaju veliko srce

Petak, 10 Srpanj 2009 11:44

Humanitarni koncert koji je organizirala udruga „Kamenčići“ prošle nedjelje na Ljetnoj pozornici pokazao se kao pun Humanitarni koncert koji je organizirala udruga „Kamenčići“ prošle nedjelje na Ljetnoj pozornici pokazao se kao pun pogodak. Osim izvođača, koji su se bez razmišljanja odazvali na poziv za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, i Šibenčani su pokazali kako su njihova srca itekako velika i topla. Ni recesija nije utjecala na velik odaziv naših sugrađana, koji su i u najtežim vremenima pokazali da su spremni izdvojiti svoje vrijeme i novac kako bi razveselili i pomogli djeci s poteškoćama u razvoju.

TI RITU PIRI PIP ZVIJEZDE VEČERI

Na prepunoj Ljetnoj pozornici u prekrasnu nedjeljnu večer redali su se hitovi popularnih hrvatskih glazbenika. Energični Gego sa svojim Picigin bendom zaigrano je otvorio koncert, a publiku je posebno razveselio nastup Nene Belana, kao i Marijana Bana. Ne zaboravimo spomenuti i spontani voditeljski par, Šibenčanina Samira Milu i popularnog Duška Modrinića, koji, ne samo da je vodio program, nego je s Helenom Bastić i otpjevao pjesmu „Tvoja ljubav vodi me“. Dado Topić u svom klasičnom izdanju također je pobrao ovacije publike, kao i Livio Morosin koji je pjevao uz pratnju roženice. Najveće zvijezde večeri, dakako, bili su dečki iz novoosnovane šibenske grupe „Ti ritu piri pip“, koji su se na koncertu za „Kamenčiće“ prvi put predstavili pred ovako brojnom publikom, koja ih je više nego oduševljeno prihvatila.

ŠIBENČANI SU LJUDI VELIKOG SRCA

Među brojnim humanim posjetiteljima pronašli smo i župana Gorana Pauka i gradonačelnika Antu Županovića, koji su zajedno sa svojim obiteljima uživali u dvosatnom bogatom programu. Udruzi „Kamenčići“ za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, koju od 2003. vode roditelji zaostale djece, ovo nije prva organizirana humanitarna akcija. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još i više, jer se dosad svaka pokazala više nego uspješnom, što ne bi bilo moguće da naši sugrađani ne pokazuju s(a)vijest i nesebičnost prema svojoj društvenoj okolini.(ir)